Кандидатът за кмет на Община Ботевград Иван Гавалюгов и кандидатите от листата за общински съветници от ПП МИР се срещнаха последователно с членове на пенсионерския клуб  в село Врачеш и на ПК „Светлина“ в Ботевград.


По време на разговора с хората от Врачеш Иван Гавалюгов внесе яснота по редица въпроси, отнасящи се за населеното място. Той накратко отчете извършеното в селото през изминалия мандат. В рамките на този период в основни и текущи ремонти са вложени над 1 200 000 лв.


Подробен отчет и представяне на бъдещите проекти за подобряване на инфраструктурата и условията за живот в село Врачеш ще бъдат представени на срещата, която  кандидатите от ПП МИР организират на 24.10.2019г. (четвъртък) от 18:00ч в НЧ „Събуждане – 1895".


Присъстващите имаха възможност да се запознаят с листата за съветници. Представен бе и кандидатът за кмет на село Врачеш от ПП МИР Драгомир Григоровски. Той е роден и отрасъл в село Врачеш. Семеен е, с едно дете.


„През изминалия мандат работихме с кметове, които имаха желание за работа, но работихме и с такива, които не бяха толкова отдадени на задълженията си. Нашите кандидати са отговорни, с желание за работа и с твърда ръка. Кметът на дадено населено място трябва да познава проблемите на селото и да бъде винаги на работното си място. Кметът трябва да бъде човекът, към когото може да се обърнете и да знаете, че ще получите нужните помощ и подкрепа – каза Иван Гавалюгов пред хората от Врачеш. - Радвам се, че Драгомир Григоровски прие нашето предложение, защото именно в него открихме кандидат с качествата и възможностите, които търсим“, допълни той. 


Като основен мотив да се кандидатира за кмет на Врачеш, Григоровски изтъкна желание си да продължи да работи за създаването на подходяща среда за доброто развитие на младите хора, така че у тях да се породи желание да останат в родното си място.


„Обещавам, че ще работим в тази посока, а именно нашите деца да останат тук“, пое ангажимент Григоровски. В разговора си с присъстващите той обърна внимание и на подобряване на чистотата в селото, като прикани хората да бъдат по-отговорни 


Кандидатът за кмет на с. Врачеш изрази своята благодарност за гласуваното доверие и сподели, че е удовлетворен от това, че е получил подкрепа именно от ПП МИР.


Следващата среща на кандидатите от ПП МИР бе с възрастните хора от  пенсионерски клуб „Светлина“ в Ботевград. Присъстващите с интерес изслушаха бъдещите планове за управление на общината и какви проекти ще бъдат реализирани. На свой ред гражданите отправиха своите въпроси и дадоха конкретни предложения, като например при изграждането на паркинги да се предвиждат повече места за инвалиди, при финансова възможност на общината да се закупи апаратура за колоноскопията, тъй като се налага за това изследване хората да ходят в София, и други.   


Купуването и продаването на гласове е престъпление!