Мюзикълът „Зех тъ, Радке! Зех тъ!“ е новото премиерно заглавие на Музикално-драматичен театър „Константин Кисимов“ във Велико Търново. Постановката е по комедията „Михал Мишкоед“ на Сава Доброплодни и музика на Димитър Вълчев, а текстът на песните е на Миряна Башева. 


За режисьор на спектакъла е поканен Гълъб Бочуков, директор на Театрално-музикален център „Димитър Димов“ в Кърджали, който е автор и на сценичния вариант на заглавието. Диригент-постановчик е Игор Богданов, диригент Васил Вълчев, над сценографията работи Лидия Къркеланова, хореографията е на Катя Богданова, а хормайстор - Яница Брънзелова.


„Михал Мишкоед" на Сава Доброплодни е първият български драматургичен текст, създаден през 1853 г. Три години по късно в Шумен - на 15 август 1856 г., комедията за първи път е поставена на сцена. С тази премиера се поставя началото на българския театър. 


След „Криворазбраната цивилизация” и „Вражалец", „Зех тъ, Радке! Зех тъ!" е третият мюзикъл, познат от телевизионния екран, който великотърновският театър за първи път представя на сцена. 


Мюзикълът „Зех тъ, Радке! Зех тъ!“ ще бъде представен на сцената на НЧ „Христо Ботев 1884“ утре – 23 октомври, от 19 часа. Билети можете да закупите от касата на читалището на цени 8, 10 и 12 лева.