Камерите на австралийски зоопарк са заснели как 7-годишно момче убива редки влечуги и храни с още живи крокодил.

На записа от охранителната камера на австралийския център за влечуги „Алис Спринг" се вижда как малчуганът се усмихва, след като е убил общо 13 животни.

 По време на 30-минутната „веселба", той хвърлял животните през оградата в отделението на крокодила.

Персонала на зоопарка коментира действията на момчето като „невероятни" и „недопустими". Обсъждат да дадат под съд родителите на момчето, тъй като то е прекалено малко, за да бъде съдено.

„Атаката" се е разразила в сряда сутринта, след като момчето влязло в зоопарка като прескочило оградата и се изплъзнало от сензорите на алармата.

През следващия половин час, 7-годишното дете било до смърт с камъни някои от животните, а други е изхвърляло през двете огради, зад които се е намирала клетката на крокодила.

На едно място се вижда, как се опитва да премине едно от външните заграждения, за да стигне до Тери - 3. 3 - метров морски крокодил.

Сред загиналите са една костенурка, 4 западни синьоезичести гущера, два брадати дракона, два бодливи дяволски гущера и 20-годишната игуана на зоопарка.

Директорът на зоологическата градина Рекс Найндорф коментира, че много от животните са били от застрашен вид и изключително трудно могат да бъдат открити.

„Фактът, че 7-годишно дете е могло нанесе такива щети, за толкова кратко време, просто не е за вярване" - каза още директорът, цитиран от Reuters.

В Австралия, деца под 10-годишна възраст не могат да бъдат държани под отговорност за действията си, за това от зоологическата градина ще се опитат да предприемат действия срещу родителите на момчето.

„ Ще дадем под съд родителите, който по това време е трябвало да знаят къде се намира синът им и да упражняват контрол над него" - коментира още директорът на австралийския зоопарк.