Читалнята се намира във фоайето на първия етаж в ОУ „Васил Левски“ в Ботевград. Тя е едно от красивите кътчета в училището, което през междучасията се пълни с деца. И не само. Там се провеждат изнесени часове по четене. Клубовете по интереси също предпочитат читалнята за своите занимания.  


Къщичката за книги  е подарена на училището от Инър Уийл клуб – Ботевград. Тя е изпълнена с интересни заглавия, подходящи за учениците. В пространството около нея са разположени дървени масички и пейки. 


Този удобен и уютен кът за четене е създаден с финансовата подкрепа на дамите от Инър Уийл клуб – Ботевград и със средства от бюджета на училището, съобщи Евгения Иванова – директор на ОУ „Васил Левски“. Тя добави, че всеки, който желае да допринесе за обогатяване на фонда на читалнята, може да го направи, предоставяйки книги за децата.    


Днес читалнята бе изпълнена с ученици, погълнати от вълнуващите истории в книжките. За момент някои от тях отлепиха очи от текстовете, за да поздравят нашия екип с една хубава песен, посветена на доброто.