За първи път съборът на село Липница събра стотици хора на едно място. По традиция той се провежда на Димитровден /по стар стил/, но организаторите решиха тържеството да се състои на 9 ноември /събота/, за да дойдат повече гости.


Самият събор протече като родова среща. Цели родове се събраха в центъра на селото да се повеселят заедно. Имаше и много млади хора, чиито корени са от Липница, но те живеят и работят в други населени места.  


Празникът започна с водосвет за здраве, отслужен от отец Иван. За изобилието на празничната трапеза се погрижиха дарители от Липница – Иван Цолов – собственик на фирма „Еспейс“, Ваня Иванова – собственик на магазина в селото, и други. Всички присъстващи имаха възможност да опитат от вкусната овча супа, приготвена в три големи казана. 


Празникът на Липница отмина, но остана доброто настроение и вярата, че всяка година той ще става все по-популярен и ще събира все повече хора. Това каза пред наш репортер кметският наместник Йонка Йотова. Тя благодари на дарителите за безценната помощ и за това, че със своите добри дела допринасят за развитието на селото и възраждане на интереса към него.