Един от златните медалисти е  9-годишният етрополец Найден Василев, ученик в СОУ"Христо Ясенов"
Борислава Иванова  - също от Етрополе спечели бронзов медал при девойки - младша възраст


Турнир по таекуон-до ITF за деца, юноши и девойки в дисциплината спаринг под надслов "Среща на приятели за един по-добър свят и един по-добър Перник" се проведе на 9-ти ноември. Организатор е СК "Калоян Ладимекс" под патронажа на областния управител Ирена Соколова. Турнирът "ПЕРНИК ОУПЪН"  се състоя  в спортна зала "Борис Гюдеров".


В състезанието се включих а 167 таекуондисти от спортни клубове от цялата страна, както и състезатели от Охрид, Северна Македония, разпределени в пет възрастови групи - деца 8-9 години, 10-11 години, 12-13 години момчета и момичета, юноши и девойки младша възраст 14-15 години и юноши и девойки старша възраст 16-17 години.
Клуб "Таек-кион" – Ботевград взе участие с 10 състезатели, които спечелиха 5 златни, 2 сребърни и два бронзови медала.
Един от златните медалисти е  9-годишният етрополец Найден Василев, ученик в СОУ"Христо Ясенов".
Найден направи своя дебют като състезател в това състезание. Той се представи повече от блестящо. Показа отлични качества на боец и завидна за възрастта си техника. Треньорът Борислав Витков сподели, че вижда в него един бъдещ шампион на големите таекуон-до турнири.
Борислава Иванова  - също от Етрополе спечели бронзов медал при девойки - младша възраст.


Този уикенд определени състезатели от Таек-кион заминават за Словения, където ще се проведе традиционни турнир от клас А Словения оупън.


Борислав Витков -
Таекуон-до клуб "Таек-Кион"