Състезател на клуб по Таекуон-до ITF „Tаек-кион“ ще представя България на световното първенство


Николай Пeтков от Ботевградският клуб по Таекуон-до ITF „“, е един от 28-те състезатели от националния отбор, които ще представят България на Световното първенство по Таекуон-до ITF  за мъже, жени, юноши и девойки. 22-рото издание на шампионата ще се състои в столицата на Казахстан - Астана от 19 до 27 август.


Освен състезателите и двама треньори, в делегацията са включени и 5-ма български съдии. Единият от тях е треньора на „Таек-кион“ - Борислав Витков, който получи покана за участие от централния организационен комитет на Световното първенство.


„Николай е изключителен състезател. Винаги е бил в челните места на подобни престижни спортни форуми. Вярвам, че и сега е готов за победа. Трябва да покажем на света, че България все още ражда големи спортисти. По-малкият брат на Николай - Марин Петков, е централен нападател и един от големите талантливи футболисти на ФК „Левски“. Независимо, че са избрали коренно различните спортове, двамата братя се справят отлично в своите начинания. Желаем успех на всички наши състезатели!“ - сподели Борислав Витков.