УВАЖАЕМИ СЪГРАЖДАНИ,
Днес ние отбелязваме Деня на Освобождението на Етрополе от османско иго. Двадесет и четвърти ноември в историческия календар на нашия град  е не само празник, а и ден на преклонение и почит пред паметта на тези, които преди 142 години пожертваха живота си за нашата свобода. Свобода, изстрадана и заслужена, защото родната ни земя е пропита с кръвта на българи и руси, сражавали се в Руско - турската  война 1877 г. - 1878 г.
Живата памет на тяхната саможертва и героизъм са деветте руски белокаменни паметника, издигнати от признателните поколения в Етрополския балкан.
Горди сме с хилядолетната история и култура на Етрополе, горди сме, че сме потомци на славни етрополци.  Дълг на всеки от нас е да помним и предаваме на подрастващото поколение нашата славна история. Да работим сплотено за по-добро бъдеще на децата на Етрополе и на България!
Нека съхраним вярата, борбения дух на дедите ни и да бъдем техни достойни наследници. Да помним и реализираме идеите, заветите и мечтите им за силна и свободна България!


ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!


ДИМИТЪР ДИМИТРОВ -
КМЕТ НА ОБЩИНА ЕТРОПОЛЕ