УВАЖАЕМИ СЪГРАЖДАНИ,
СКЪПИ ГОСТИ,



В ден като днешния, ние си спомняме събитията от онзи паметен ден, олицетворяващ силната политическа воля на българите и желанието им да градят сами своето бъдеще.
На 22 септември 1908 г. в старопрестолно Велико Търново, в историческата църква „Свети Четиридесет мъченици” българският княз Фердинанд прочита Манифеста за провъзгласяване Независимостта на България. С този исторически акт страната ни става равноправен и равностоен участник в европейските и световните дипломатически отношения. Българското правителство има право да сключва международни договори, военни споразумения, право на собствен митнически режим.
Днес отдаваме почит на българите, които в онези съдбоносни дни дадоха пример за единство в решаващи за нацията ни моменти, дадоха живота си в освободителните борби и отвоюваха Независимостта на нашата Родина!
Уважаеми съграждани,
Нека отстояваме идеалите на нашите деди, да бъдем достойни наследници на тяхната мъдрост и далновидност, за да издигаме авторитета на България, следвайки пътя на изконните идеали за свобода и независимост. Нека съхраним уроците на историята, да пазим непреходното дело на вдъхновените строители на съвременна България!


ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!


ДИМИТЪР ДИМИТРОВ -
КМЕТ НА ОБЩИНА ЕТРОПОЛЕ