В непринудена и приятелската атмосфера премина срещата на ботевградчани с поетесата Десислава Цветкова. Създадоха я нейните ефирни стихове, обаятелност и приветливо отношение към хората, уважили събитието, което е част от тържествената програма, посветена на Деня на Ботевград – 29 ноември. 


Поетичната вечер се състоя в Общинска читалищна библиотека “Иван Вазов“. Главен библиотекар Людмила Чудомирова приветства гостите и представи поетесата. Повече за себе си и своето творчество разказа Десислава Цветкова. Тя прочете избрани стихове от своите три стихосбирки – “Птиците летят съвсем до Бога“, “Светлина в душата“ и “Красотата е навсякъде“, която наскоро е излязла от печат. Илюстрациите в тях са дело на нейната майка - Росица Цветанова, която е ботевградчанка. Освен че рисува, тя има издадени няколко книги за деца, които са сред заглавията в детския отдел на библиотеката.


“Аз не съм известна поетеса, но пиша“, казва за себе си Десислава Цветкова. И като всеки творец, тя влага мисли, чувства и усещания в творбите си. 


Десислава Цветкова е внучка на Петър Дилов – кмет на Ботевград в периода декември 1944 год. – юни 1949 год. Родена е в София. Завършила е славянска филология в Софийския университет. Професионалната й кариера започва като журналист. Работила е като репортер в Дарик радио, във вестниците “Жена“, “Новина“, “Женско царство“. Нейни стихове са публикувани в списанията “Родна реч“, “Литературна академия“ и “Пламък“. 


През 2006 година съдбата я отвежда в Люксембург, а след това в Брюксел, където работи и твори. Неин стих е включен в сборник “Музика на езиците“, издаден от Европейската комисия, както и в многоезичното издание “Поети“.


Десислава Цветкова е член на Фламандското дружество на поетите. 


Наред с личното си творчество и поетични изяви, Десислава Цветкова активно популяризира съвременни български автори в чужбина.