Малко след приключване на детския празник и запалването на светлините на Коледната елха, присъстващите на събитието и други случайни минувачи стават свидетели на ужасяващ екшън, за щастие, разминал се само с материални щети.


Нагъл и вероятно много пиян шофьор на лек автомобил Ауди, навлиза в централната пешеходна зона на Ботевград, избутвайки с автомобила си цветарниците между пицария Релакс и ресторант Нептун, и се насочва към Часовниковата кула. Пред бар-грил Нобилис спира за малко и след това рязко потегля, удряйки се в цветарниците на заведението пред ужасените погледи на десетки минувачи.


При Часовниковата кула автомобилът обръща, с мръсна газ потегля по обратния маршрут и излиза отново при ресторант Нептун, отправяйки се в северна посока по ул. Патриарх Евтимий. Междувренно свидетели на екшъна безуспешно се опитват да спрат автомобила, а при напускането му на централната зона един от автомобилите на близката пицария подгонва синьото Ауди и успява да установи мястото, където спира. 


След като полицията е сигнализирана за инцидента, извършителят на престъплението е открит и задържан от служителите на местното РУ, като по неофициална информация човекът, "изправил на нокти"  десетки малки деца и техните родители, е лице, познато като Румен Джаза от с. Трудовец.  


Очаквайте подробности!