От днес - четвъртък, 12 декември започва повторното излъчване на поредицата на Телевизия Ботевград "Швейцария. Кратка лятна разходка". Поредицата включва шест епизода, всеки един с продължителност между 25 и 30 минути, които ще бъдат излъчени в продължение на 6 поредни седмици.


Накратко ще припомним какво съдържа тази поредица. Тя представя собствени кадри, заснети от автора,  и информация за няколко от големите градове на Конфедерация Швейцария - най-големия Цюрих, главния Берн, на които е посветен първият епизод. Следва обиколка на четири града, разположени на Женевското езеро. Това е Женева, за който се разказва във втория епизод.


В третия са други три известни градове на Женевското езеро - олимпийската централа Лозана, курортното градче Веве, свързано с великия Чарли Чаплин и в който имахме невероятния шанс да присъстваме на фестивал, който се провежда през 20 години, и фестивалният център Монтрьо. Тук са и кадри от един от най-известните средновековни замъци в страната - Шийон.


В четвъртата част се опитахме да уловим красотата и особената атмосфера на най-големия град Лугано на единствения изцяло италианоговорящ кантон в Швейцария - Тичино. Петата част е посветена на екзотичната за мнозина малка държава - кралство Лихтенщайн. А в последния шести епизод се разказва за един от символите на Словения, през която минахме при пътуването до Швейцария - езерото Блед.


 Шестте епизода от поредицата "Швейцария. Кратка Лятна разходка" ще бъдат излъчвани всеки четвъртък от 20.00 ч. Повторенията са в петък от 13.45, неделя от 20.30 ч. и понеделник от около 15.00 ч.