Датата е 20 декември 2019 година, 18:00 часа. Минути преди това, началото на предстоящия Коледен спектакъл постави духовата музика пред сградата на Народно читалище „Тодор Пеев-1871” в Етрополе.
Нарекли са го "Празнична нощ”.
В случая заинтригуващо е не само заглавието, но и цялата постройка на спектакъла. Условно беше разделен на две основни части: „Бъдни вечер” и „Кабаре”.
Преплетени, картините се преливаха една в друга и сцената не оставаше празна нито за секунда. Също като част от цялото се вписваха и кечовете на представителите на театрабната трупа и сатиричния ни състав.
Изпълнителите са си нашите самодейци от:
- ТА "Балканска младост"
- ВГ "Димана"
- Мъжка вокална група "Ветерани"
- ВГ "Ретротон"
- ВГ "Оренда"
- Вокална трио "Романтика"
- Театрална трупа "Михаил Пенчев"
- Сатиричен състав "Николай Коев-Кофето"
- Народен оркестър
И както обикновено при такива случаи казваме „на концерт, като на концерт” – една непрекъсната феерия от музика, песни, танци, смях и празнично настроение. Вярното пресъздаване на една отколешна българска традиция „Бъдни вечер”, коледарите с техните наричания, щедростта на стопаните поддържаше през цялото време веселото настроение в залата.
Във втората част, „Кабарето”, с картините се пресъздаваха един възраждаш се и при нас аристократизъм - чрез обстановката, облеклото, отделните изпълнения от съставите и общите такива, пренесоха публиката в две различни по своя характер и звучене епохи.
Целият спектакъл остави в посетителите чувството, че в Етрополе наистина са много близко едни от най-скъпите на българина празници – Коледа и Нова година.
След непрекъснатите аплодисменти, като заслужена награда за прекрасните изпълнения, дойде и кошницата с цветя от ръководителите на Общината -  кметът Димитър Димитров и председателят на Общинския съвет Марин Маринов.
Поднесе я Росица Христова – заместник-кмет с пожеланията за всели празници и за една нова по-добра и щедра нова година.
Весели празници пожелаваме и ние на нашите читатели!