На 25 декември на специална церемония Баскетболната федерация на Северна Македония връчи своите призове за изминаващата 2019 година.


Главното индивидуално отличие за най-добър баскетболист получи Ненад Димитриевич.  Той блесна с изявите си за испанския Хувентуд Бадалона. И получи признанието в конкуренция с двамата братя Войдан и Дамян Стояновски. Най-добрата македонска баскетболистка за годината е Александра Стояновска.


Най-добър отбор при мъжете е шампионът МЗТ Скопие. При жените този приз е за Вардар Скопие.


Един от най-добрите македонски баскетболисти в момента, който получи наградата за най-добър при юношите, е Андрей Якимовски, който играе в Италия. А при девойките това е Илина Селцова, която играе в първенството на Унгария.


За най-успешен млад отбор бе определна формацията на Македония за момчета до 16 години, която през лятото успя да спечели място в Дивизия А. На клубно ниво най-добри са юношите на МЗТ Скопие и Бадел при девойките.


За най-добър треньор бе определен Георги Кочов, наставник на шампиона  МЗТ Скопие. Конкуренти му бяха Марин Докузовски и Марян Сръбиновски. А треньорката на женския Вардар Жаклина Стояновска  е най-добра в женското направление


Имаше и награда за най-добър македонски треньор, работещ в чужбина. Това е Емил Райкович, който е селекционер на тима от ВТБ лигата Астана Казахстан. На церемонията бе и настоящят треньор на румънския Крайова и бивш наставник на Балкан, Рилски спортист и Левски Алесандър Тодоров.


За най-добър съдия бе определен Александър Милоевич.