Баскетболистите на Балкан спечелиха гостуването си на Берое със 75-65 /21-11, 16-20, 20-17, 18-16/. С това отборът се реваншира по добър начин за единствента си загуба досега в първенството, допусната именно от Берое през есента в Ботевград. Това бе и деветата поредна победа на зелените.


Като цяло Балкан игра по-силно от своя съперник - както в защита, така и в нападение, и не позволи нито веднъж домакините да поведат, дори да стигнат до равенство. В периодите, когато имаше известни спадове и подем от страна на домакините, играчите на Балкан запазиха необходимото спокойствие. Което бе от особена важност в решителните моменти и направиха така, че крайният изход от мача стана ясен доста преди края.


Пореден силен мач за победителите изигра Марко Радонич. Сръбският баскетболист завърши с дабъл-дабъл, като стана топреализатор с 20 точки и спечели 10 борби, като с прибавените 2 асистенции е с най-висок коефициент на полезност. На много високо ниво бе и капитанът Димитър Димитров. Той отбеляза 17 точки, има 4 борби и 4 отнети топки.  Продължава с постоянните си силни изяви и Крис Минков, който е с 12 точки и вкара 4 тройки от 6 стрелби. Михайло Секулович допринесе за победата с 9 точки и 6 овладени топки за по-малко от 20 минути на полето. Дейщон Найт има 6 точки и 7 асистенции, с 5 точки е Стаислав Цонков, с 4 Алекс Симеонов, Кени Хол вкара само 2 точки, но взе 9 борби. Новият играч Кейси Бенсън бе в игра около 11 минути, за които имаше един неуспешен оит за стрелб, 2 борби, 1 отнета топка и 1 грешка.


За Берое с 15 точки е Зак Монахън, 14 отбеляза Остин Прайс, Иван Лилов вкара 13, с 9 е Александър Янев.


В другите 3 мача от 15 кръг, играни днес, Левски Лукойл победи Академик със 101-69, Спартак загуби у дома си от Черно море Тича с 85-87, а под ръководството на новия си треньор Тони Дечев Ямбол постигна втората си победа - като домакин на Черноморец със 73-70. Последната среща от кръга е утре и в нея Академик Бултекс 99 е домакин на Рилски спортист.