Туристическо дружество „Старопланински турист” Етрополе проведе екскурзия до Гърция, комбинирана с туристически поход до връх Митикас (2917 м.) в планината Олимп.
Разказва Цанко Нинов, Митикас е вторият по височина връх на Балканския полуостров след Мусала. Планината е безводна и е много оскъдна откъм животинки, дори гущерчета не видяхме наоколо. Много по-тежка планина е отколкото нашите планини в България. Може да се каже, че върхът е достъпен, но за по-смелите, макар че го изкачихме без осигурителни въжета и специално оборудване.
Първият ден се изкачихме до една хижа, която е на четири часа път от един от паркингите, където бяхме оставили автобуса. На другия ден се  изкачихме до самия връх, след което с един преход от около 10 часа се върнахме до паркинга.
Етрополската група беше от около 25 човека, от които 18 качиха върха. За наш късмет времето беше много хубаво, което е необичайно за тази планина. Даже една част от водачите ни /шерпи, както ги наричат обикновено/ изобщо не бяха виждали хубаво време на върха. А са се качвали годишно по три-четири пъти.
Следващите дни бяхме в Солун, Лептокария и на манастирите на Метеорите.
Снимките, които ни предоставиха от групата, са от вр.Митикас и подножието му  в планината Олимп, от Солун /Църква"Св.Димитър", Бялата кула и града/ и от Метеорите.