Когато беше първата й самостоятелна изложба, отбелязахме, че Стефка Хикова е изненадата на града като творец.
Днес това определение вече отдавна е паднало, поне що се касае, като изненада, защото от тогава до сега Стефка има 6-7 изложби в различен формат, при това не само в Етрополе. Постепенно с времето и с упоритата си работата, тя се доближава до утвърдените етрополски творци-художници.
Вярна на традицията, и тази изложба е предимно с „масло”, акварелните са 2 или 3 картини. Но всичките излъчват сигурност, чистотата на рисунъка и красотата на картината.
Показаните 17 картини са подчиени на вътрешното усещане на твореца за природата, сезоните, с майсторското съчетание на цветове. "Цветна приказка", "Водопад", " Бели и лилави божури", "Морето", "Усмихнати цветя", "Лотоси", "Детелини", "Нежност", "Приказна фея", "Зимна приказка", "Червени макове" са част от заглавията на рисуваните творби. Две от тях са на нейния син.
Изложбата е подредена в рамките на програмата за честване на най-етрополския празник „Свети Атанас.”
На официалното откриване присъстваха Станка Димитрова - заместник-кмет на община Етрополе, служители на общинска администрация, близки и приятели на Стефка Хикова, ценители на този вид изкуство.
Изложените произведения подлежат и на продажба, по цени, определени от авторите.
Изложбата ще бъде отворена за посетители на 26.01.2020 г. от 9:30 ч. до 16:30 ч. и на 27.01.2020 г. от 9:30 ч. до 13:00 ч. и от 15:30 ч. до 18:00 ч.
От Етрополската секция на нашия сайт честитим поредната самостоятелна изложба на Стефка Хикова, като й желаем нови творчески и лични успехи!