Община Ботевград e представена в 37-то издание на международното туристическо изложение „Ваканция и Спа Експо“, което се провежда в Интер Експо център в периода 13-15 февруари 2020 г. Представянето на нашата община в този мащабен туристически форум е за трета поредна година. 


Профилът на участниците включва туроператори и туристически агенции, хотели, балнеологични курорти и спа центрове, общини, национални и регионални туристически сдружения, пътнически агенции и авиокомпании, професионални учебни заведения, софтуерни и други свързани с туристическия бизнес компании.


За община Ботевград е отредено място на националния щанд на Министерството на туризма. 


„В рамките на тазгодишното туристическо изложение акцентираме върху събитията от годишния календар на общината, които биха могли да представляват интерес за туристите. Разделили сме ги в две групи – културни, като Великденския събор например, и спортни, към които е Приключенският многобой при средновековната крепост Боженишки Урвич. Рекламираме и празника на Жабешкото блато, който тази година ще се проведе в Градския парк. Но за това ще уведомим допълнително. Също така популяризираме традиционния занаят – бъчварството, и изработката на икони във Врачеш, към които наистина има голям интерес от страна на посетителите на международното изложение, съобщи Нели Асенова – младши експерт „Туризъм“ в Община Ботевград.  – Разполагаме с достатъчно рекламни брошури и материали – тефтери, химикалки, торбички, които предоставяме на туроператорите“, добави тя.


Освен Нели Асенова, в представянето на щанда участва и Радосвета Апостолова -  музеен педагог в Исторически музей – Ботевград. Към тях се присъедини и Здравко Лесичков – собственик на Конната база в Скравена. Той е член на Консултативния съвет по туризъм към Община Ботевград. 


„С Конната база ще работим по реализацията на съвместни проекти, като лагери за деца например. Това също е една добра възможност за привличане на туристи в нашия край“, сподели още Нели Асенова. 


Ваканция и Спа Експо е най-мащабният туристически форум в България, предназначен за професионалисти и широка публика. През 2019 година участие в мероприятието са взели над 20 000 специалисти от туристическата индустрия – участници, посетители и гости.