Съвместна изложба на Венетка Нитова и нейния син Викторио бе открита официално тази вечер в Исторически музей – Ботевград. Те са я нарекли “Светлината в моите и твоите очи“. Местната художничка показва живописни творби, а нейният син - художествена фотография. 


“Един талантлив общ изказ на две различни поколения. Диалог в образи на светлината. Започнал някъде, някога, възобновяващ се в изгрева на Трудовец или в полета над бял Дунав. Вселена от многоточия, които всеки по своему ще интерпретира във времето“, каза при представянето на изложбата Десислава Иванова – екскурзовод в музея. 


Тя даде последователно думата на Венетка Нитова и Викторио Нитов. И двамата благодариха на присъстващите, за това че са отделили от времето си да разгледат съвместната им изложба.


Венетка Нитова сподели с публиката, че е имала желание да осъществи тази изложба през миналата година, когато са се навършили 20 години от първата й самостоятелна изложба, но поради редица причини не е могла да реализира това свое намерение. Годишнината е станала повод да издаде и първата си стихосбирка със снимки на картини. Тя е озаглавена “Малко думи, малко цветове и много любов“. Книгата също бе представена тази вечер.  


Викторио Нитов показва снимки, които е направил по време на своите близки и далечни пътувания. Той сподели, че фотографията е негово хоби от дълги години, но не осъзнавал, че тя може да се превърне и в негова професия. А това, което най-много го вдъхновява и впечатлява, е природата, категоричен е младият фотограф.


На финала на събитието Венетка Нитова обяви, че иска да направи един специален подарък на 9-годишния Янис Зеринов от Ботевград, който страда от детска церебрална парализа. Една от нейните картини ще бъде предложена на търг при стартова цена от 250 лева. Средствата от продажбата ще бъдат дарени за лечение на детето.