Специална награда за социални инвестиции получи Геотехмин ООД на церемонията „Инвеститор на годината 2019“, състояла се на 27 февруари в София. Призът беше връчен от г-жа Венелина Гочева – издател на в. „24 часа“, партньор на събитието.
„Геотехмин ООД е сред българските компании, които имат ясна визия какво да се прави през следващите 30 години. Една от каузите им е образованието, затова се радвам, че в тази сфера работим заедно и ще се радвам, ако това, което прави Геотехмин, бъде предадено на повече български компании, защото образованието ще бъде най-важното в следващите 30 години“, заяви г-жа Гочева, след като връчи приза на г-н Доминик Хамерс.
„Нашето дружество тази година навършва 30 г. от създаването си. Осъществяването на социално-отговорни проекти и безвъзмездното участие в различни инициативи са много важни, защото тава са инвестиции в настоящето и в бъдещето на България“, каза г-н Хамерс.  Геотехмин ООД е участвало във възстановяването и изграждането на църкви и паметници, както и в ремонт на улици. В последните години дружеството увеличи социалните инвестиции в сферата на образованието, като отпуска стипендии за студенти, подпомага таланти, училища и университети. Дружествата от групата ГЕОТЕХМИН подпомагат и дейността на Българския червен кръст. По традиция каузите за корпоративна социална отговорност, които компаниите подкрепят са в регионите, в които те осъществяват своята дейност. Целта е да се подобряват условията за живот на местното население.
Министърът на икономиката Емил Караниколов връчи награда за „Инвеститор на годината 2019“ на Дънди Прешъс Металс Крумовград ЕАД. Статуетката Златен бик и почетна грамота получиха още: ВОСС Аутомотив  България ЕООД,  VMware  България , Кока-Кола Хеленик Ботълинг Къмпани България АД и СЕ Борднетце-България ЕООД.