Тежка катастрофа е станала около 18 часа тази вечер на Главен път Е-79, в района на ПИК-а. Мъж, който по непотвърдена информация е на 30 години от София, се е движил с мотор Kawasaki в посока бензиностанция „Шел“. В същата посока се е движил и лек автомобил BMW. Сблъсъкът е станал точно пред комплекс „Оазис“.


Причините за ПТП-то се установяват в момента от служители на РУ – Ботевград. От удара мотоциклетистът е излетял на повече от 20 метра от мотора. Той е загинал на място. 


Алкохолната проба на шофьора на лекия автомобил е отрицателна.


Областна дирекция на МВР - София:


Около 17:45 часа на 17 март в РУ - Ботевград е постъпил сигнал за тежко пътнотранспортно произшествие в района на 3 км на път 2-17. Извършен е оглед на местопроизшествието. По първоначални данни е установено, че при опит за изпреварване на товарен автомобил „Мерцедес“ с прикачено полуремарке, мотоциклет „Кавазаки“ е катастрофирал в лек автомобил „БМВ“. 33-годишният мотоциклетист е починал на място. Водачът на лекия автомобил е тестван за употреба на алкохол и наркотични вещества, като резултатите му са отрицателни. По случая е образувано досъдебно производство.,