Поради огромния интерес към безплатните видеоуроци за учениците от 1. до 7. клас, качени в интернет и излъчени миналата седмица по БНТ2 и БНТ4, „Просвета“ продължава още по-интензивно да създава нови образователни филми.


И в неделя, 22 март, в условията на извънредно положение заради КОВИД-19 и принудителна ваканция за учениците, екипът на издателството бе в студиото заедно с учителите, които ще преподават на хиляди деца от компютърния или телевизионния екран.


„Задачата, която сме си поставили, е задължително да покрием програмите от изученото към началото на март до края на учебната година по български език и литература и по математика за децата, които ще полагат изпити от националното външно оценяване – тези в 4. и в 7. клас. Стремим се да създадем колкото може повече уроци и за другите класове от първи до седми, но не знаем дали ще успеем напълно – зависи от мерките, които ще се вземат при извънредното положение. И разбира се, ако всички в екипа ни сме здрави.“ Това заяви г-н Владимир Кръстев, директор на „Просвета – Либри“ – дружеството, което създава електронните образователни ресурси в издателската група.


Всички видеоуроци, които през изминалата седмица бяха излъчени по каналите на БНТ, са създадени от „Просвета“ в рамките на нейната инициатива „Учим онл@йн с учител“, за да помогнат в сегашната принудителна ваканция на децата да завършат успешно учебната година.


Уроците са качени на сайта на „Просвета“, във фейсбук страницата на издателството и в Ютюб канала и всеки – ученик, учител, родител, може да ги ползва напълно безплатно. Те непрестанно се допълват с нови.


Всички излъчени уроци на „Просвета“, подредени по класове, може да намерите тук: www.prosveta.bg/uchim/videourotsi


Със своите образователни филми, визуализации, аудиозаписи, интерактивни упражнения и тестове електронните учебници са изключително подходящи за самоподготовка у дома. Учебниците и познавателните книжки може да намерите тук: www.e-prosveta.bg. За да ги ползвате, е необходима регистрация.


„Благодарим ви за видеоуроците и за електронните учебници, те са безценни за нас сега, когато децата трябва да учат вкъщи.. Такъв е смисълът на стотиците мейли от учители и родители, които всекидневно се получават в пощата на издателството от цялата страна и от десетки градове по цял свят.


А „Просвета“ благодари на всички учители, които се включиха в нейната инициатива и които в тези трудни моменти продължават да работят за българските деца.


Екипът на издателската група продължава да работи и желае на всички само това, което желае и на себе си – здраве!