Към момента 105 лица, завърнали се от рисковите държави, са поставени под картина, съобщиха от Общинския кризисен щаб за предотвратяване разпространението на COVID-19. Своевременно на адреса на всеки карантиниран се поставя информационна табела.


Утре – 25 март, пред всяка аптека в Ботевград, ще стои доброволец, който ще следи да няма струпване на възрастни хора. За да се избегнат злоупотреби, доброволците ще бъдат снабдени със специални баджове. При нужда, подкрепа ще им оказват служители от дирекция “Сигурност и обществен ред“.


Към днешна дата 28 граждани откликнаха на кампанията на Община Ботевград по набиране на доброволци, които ще помагат при изпълнение на противоепидемичните мерки срещу коронавируса. Те ще бъдат ангажирани само при необходимост, като на всеки ще бъдат предоставени предпазни средства, припомнят от Общинския кризисен щаб. 


Община Ботевград вече има специална секция на своя сайт, където се публикува актуална информация около COVID-19 – разяснителни материали, инструкции и протоколи на Общинския кризисен щаб, заповеди на кмета на общината във връзка с предотвратяване разпространението на заразата, важни заповеди на министъра на здравеопазването. Секцията се обновява непрекъснато. Повече на: https://botevgrad.bg/news/covid