Няма официално учредена Асоциация на играчите от НБЛ. Това установи Балкан след проверка сред играчи от няколко клуба. Както стана ясно вчера, на Общото събрание на НБЛ, е изслушана позицията на Чавдар Костов, представляващ Асоциация на играчите от първенството. В интервю пред Канал 3 в понеделник вечерта старши-треньорът на Левски Лукойл Тити Папазов също изказа твърдение, че е създадена Асоциация на българските баскетболисти, в която са се подписали 81 членове.


 Комуникацията между тях представлява група в социално приложение, в която са включени играчи, но няма официална регистрация, структура или устав. Има намерение за създаване на такава организация, но към днешна дата тя не е регистрирана документално. Няма и упълномощен представител.


 Важно уточнение е, че никой от клубовете не е информиран предварително от БФБ, че на Общото събрание ще бъде изслушана позицията на играчите, представена от лице, което е пряко замесено в тази ситуацията.




 Играчите също не са знаели, че тяхното мнение ще бъде представено лично на Общото събрание. 

  

"Общото" мнение, представено от състезателя на Левски Лукойл, е включено в срещата непосредствено преди изслушването на неговия отбор, като позициите на двете страни странно са съвпаднали напълно, което поражда още по-големи съмнения за предварително режисиран сценарий и цели на тази "организация".

 

Искаме да уточним, че целта на проверката на Балкан не е да създава напрежение между играчите или да омаловажава тяхното мнение. Те стават жертва на поредна манипулация, която се представя пред обществото и ръководителите на НБЛ. С това твърдение бихме искали да докажем още един път, че след като такава асоциация реално не съществува и няма правна стойност, както се официализира, а фигурира единствено като онлайн чат, то тя е формирана умишлено преди Общото събрание, използвайки притесненията на играчите в този момент и в услуга на желанието и целите на Левски Лукойл, чийто играч се явява именно създател на "групата" и представител на играчите.