Задържаха 38-годишен криминално проявен и осъждан за шофиране без книжка и други нарушения


Около 9:50 часа на 18 септември, в с. Скравена, полицейски екип на РУ - Ботевград подал звуков и светлинен сигнал на лек автомобил „БМВ“. Водачът не се подчинил на дадените му разпореждания за спиране, а демонстративно продължил, увеличавайки  скоростта. Нарушителят е застигнат и спрян броени минути по-късно. Установено, че водач е 38-годишен криминално проявен и осъждан, а негов спътник 26-годишен, и двамата от същото село. От извършените справки станало ясно, че водачът не притежава свидетелство за управление на МПС, а регистрационните табели са от друг автомобил - „Фиат Пунто“. На водача е съставен акт по ЗДвП, а по случая е образувано досъдебно производство. Двамата мъже са задържани за срок до 24 часа.


През почивните дни е извършена проверка в питейни и увеселителни заведения


За времето от 23 часа на 19-ти до 2 часа на 20 септември от служители на РУ - Ботевград бе проведена специализирана полицейска операция за проверка на питейни и увеселителни заведения на обслужваната територия. Проверени са три заведения и 22 лица. Установени са двама непълнолетни от същия град. На родителите им са съставени актове по чл. 13, т.3 от Наредба №1 на Община Ботевград.


24-годишен мъж от Врачеш е привлечен като обвиняем за причиняване на средна телесна повреда


След приключване на действията по разследване, проведено от служители на РУ - Ботевград, 24-годишен мъж от с. Врачеш е привлечен като обвиняем за причиняване на средна телесна повреда. В дискотека в Ботевград той счупил долната челюст на ботевградчанин - престъпление по чл. 129 от НК. На обвиняемия е наложена мярка за неотклонение „подписка“.