Дарителски фонд „Обединени срещу Covid-19” одобри проект на Община Ботевград за подпомагане с хранителни продукти на лица, пряко засегнати от последиците от коронавируса. Проектното-предложение е на стойност 10 000 лева и от него ще могат да се възползват 250 лица, които са останали без работа и нямат право на обезщетение за безработица или получават минимално такова, както и хора, които са в неплатен отпуск вследствие на епидемията от  Covid-19. Всеки от пакетите ще бъде на стойност 40 лева и ще включва основни хранителни продукти, с които да бъдат подпомогнати най-уязвимите групи, засегнати от кризата.


Дарителският фонд „Обединени срещу Covid-19”  е създаден от Български дарителски форум, Фондация „Америка за България“, Посолството на САЩ в България и Американската търговска камара в България, които обединяват усилия за събиране на средства, с които да бъдат подкрепени най-уязвимите хора - самотни възрастни или домове за възрастни, деца и младежи в риск, самотни родители, жертви на домашно насилие, бездомни, хора с хронични заболявания или със специални нужди, лекари и медици на първа линия и други.


От подадените 437 проектни предложения на болници, неправителствени организации, общини, читалища, училища и микро и малки предприятия, са одобрени 72 проекта, като община Ботевград е сред 12 одобрени общини с таван на финансирането.