На 25 април – събота, в 20:55 часа в РУ – Ботевград е получен сигнал за възникнал скандал между младежи в Литаково. Това съобщиха от ОДМВР - София. Изпратеният на място патрул установил, че на централната улица в селото е възникнало спречкване между двама мъже – 20-годишен музикант от Литаковската духова музика и друг местен жител, почти на същата възраст.


Минути след скандала музикантът бил настигнат от неговия противник, но вече в компанията на двамата си братя. Окуражен от стабилната подкрепа, нападателят го ударил с твърд предмет, причинявайки му три фрактури на долната челюст и травма на главата. 


Пострадалият е настанен за лечение в УМБАЛ „Света Анна“ – София. С полицейска мярка за срок от 24 часа е задържан извършителят на деянието.


Официална информация от ОДМВР - София по случая в Литаково


За причинена телесна повреда на 25 април в ареста попадна 20-годишен младеж от Литаково. Сигнал за скандал, прераснал в саморазправа, постъпил в РУ - Ботевград около 20:55 часа. Изпратените на адреса полицейски служители установили, че конфликтът е възникнал между двама младежи, на 19 и 20 години от Литаково, като вследствие на последвалото сбиване по- младият е настанен в неврохирургия с фрактури и контузии, без опасност за живота. Другият е задържан за срок до 24 часа. Действията по разследването продължават в рамките на образуваното по случая досъдебно производство.