Съпругата на 62-годишния мъж от Ботевград, заразен с коронавирус, също е с положителна проба. Резултатите от тестовете на членовете на неговото семейство трябваше да бъдат готови днес. Какво показват пробите – отговор на този въпрос потърсихме най-напред от РЗИ – София област. Оттам заявиха: “Не можем да потвърдим нещо, в истинността на което не сме убедени на сто процента.“. 


Управителят на МБАЛ - Ботевград д-р Пламен Китанов потвърди информацията, че пробата на съпругата на 62-годишния мъж е положителна. Той съобщи още, че към момента няма данни от лабораторията за резултатите от тестовете на останалите членове на неговото семейство, което може би означава, че те са отрицателни.  


Съпругата на 62-годишния мъж работи в един от големите заводи в Ботевград. Тя е под карантина от момента, в който бе потвърдено, че той е заразен с COVID-19. Жената се чувства добре. При нея няма проявление на характерните за заболяването симптоми. Затова на този етап не се налага да бъде хоспитализирана. 


Мъжът бе настанен за лечение в УМБАЛ "Св. Анна" в София, тъй като е със сериозни съпътстващи заболявания и симптоми на COVID - 19.


Отрицателни са пробите на лицата, които на местна почва са имали контакт с 41-годишния наш съгражданин, който живее в София, с положителен резултат за коронавирус, научи наш репортер.