Баскетболният национал Крис Минков е изключително щастлив, че ще продължи кариерата си в Балкан, след като подписа договор до 2022 г. 25-годишното крило е в Ботевград вече два сезона, като в последния се утвърди като един от основните играчи. Минков изигра 31 мача, като записа средно 11 точки и 3.3 борби на мач. 


 “Подписах нов договор и искам да благодаря първо на президента на отбора, а също така и на кмета на Ботевград. Тъй като всичко мина доста гладко, имаше разбиране и от двете страни, според създалата се ситуация с коронавируса. Всичко се случи за два дни. Лично аз съм много доволен, мисля, че и отборът е доволен от тази сделка и се радвам, че оставам в Ботевград. Тук са най-добрите фенове и това е безспорен факт. Другата основна причина е, че тук има най-добрите условия за развитие в страната. Може би сте видели, Митко Димитров също подписа нов договор и се радвам, че повече от момчетата от миналия сезон ще останем заедно. Мисля, че всички българи, които завършихме сезона, ще продължим в Балкан и това много ме радва”, заяви Минков пред Българско национално радио.


 25-годишното крило коментира и решението на федерацията да не бъде обявен шампион. До този момент Балкан бе на първа позиция в първенството.


 “Със сигурност аз съм пристрастен, но мисля, че трябваше да бъде обявен шампион. Ако не се лъжа, 75% от мачовете в редовния сезон се бяха изиграли. Видяхте, че някои от първенствата в Европа обявиха временния първенец за шампион. Но има хора, които решават тези неща и са преценили по този начин. Аз лично мисля, че трябваше да бъде обявен шампион, но вече няма какво да се направи. Решението е взето. Даже мисля, че доста по-рано трябваше да бъде взето това решение”, каза още Минков.