Лентата ще може да бъде гледана ексклузивно само за 30 часа на NOBLINK.BG, платформата за българско кино


Филмът "Заедно без теб" на обещаващия млад режисьор Димитрис Георгиев бе представен ексклузивно на 22.05 (петък) в 18:00 часа в платформата за българско кино NO BLINK, а зрителите ще имат възможност да го гледат до полунощ на 23 май.


Лентата се превърна в дългоочаквана още по време на самото си създаване, тъй като историята е вдъхновена от истински събития - безпрецедентното бягство на престъпниците Радослав Колев и Владимир Пелов от Софийския централен затвор през април 2018 г.


В процеса на писане на сценария в съавторство с Марий Росен режисьорът Димитрис Георгиев признава, че с него се свързват представители на МВР, както и роднините на самите прототипи на главните персонажи. Макар и вдъхновени от реални събития, героите силно се различават в художествената фикция.


"Въпреки късата си форма, филмът се снима на над 25 локации, а във всяка една сцена добавяме нови герои, които допринасят за развитието на действието и основните персонажи", каза режисьорът Димитрис Георгиев, който вече е работил с едни от най-големите имена в българското кино и театър. Мащабната продукция е заснета изцяло в черно-бяла естетика от оператора Дамян Димитров.


Във филма липсва и музика, защото историята е изцяло водена от живата камера и талантливите актьори Стоян Дойчев ("Възвишение", "Доза щастие", "В кръг") и Димитър Иванов (единственият вентролог в България; един от най-изявените млади куклени актьори). В една от ролите се включва и известният филмов продуцент Борислав Чучков ("18 % Сиво", "Снимка с Юки", "ТИЛТ").


Тази година филмът беше селектиран за участие в едни от най-престижните филмови фестивали в градове като Лос Анджелис, Киев, Брюксел, Виена, Глазгоу. Заради сложната обстановка в света обаче, всички издания бяха отменени. Това лиши филма от възможността да се срещне със своите зрители както на международни форуми, така и в родните ни кина. Именно заради това Димитрис Георгиев и екипът на NO BLINK се обединиха около идеята да предоставят възможност на киноманите да се докоснат до вълнуващото филмово изживяване.


Днес, 23-ти май, в 19 ч. на живо на NO BLINK и в Instagram (instagram.com/noblinkbg/) ще се включат на живо режисьорът Димитрис Георгиев и актьорите в главните роли, Димитър Иванов и Стоян Дойчев, които ще разкрият интересни факти за филма и ще отговорят на всичките ти въпроси.