На 07.06.2020 г. - неделя, от 11:00 ч. на спирката при чешмата над манастир „Рождество на пресвета Богородица“ (при магазина в Зелин), ще се проведе среща на всички, които последните няколко месеца активно участваха в инициирането и събирането на подписи в подкрепа на искането на Местна гражданска инициатива (МГИ) за монтиране на шумозащитни съоръжения в участъка на АМ „Хемус”, преминаващ през вилна зона Зелин.


На срещата са поканени представители на Института за пътна безопасност (www.roadsafety.bg), които официално ще измерят нивата на шум в зелинския участък на магистралата. 


Също така ще бъде окомплектована и цялата преписка с документи, включително списъците на подписалите се до момента граждани, за внасянето й в Агенция "Пътна инфраструктура". 


Организаторите призовават всички заинтересовани лица да рисъстват на срещата, "за да покажем, че знаем как да бъдем чути и че сме решени да търсим полагащото ни се".


За повече информация и връзка с доброволците можете да се обръщате към Фейсбук групата на МГИ: Зелин - местна гражданска инициатива