Собственикът на фирма "Лексгруп" АД - Цветан Луканов, осигури  40 000 лева на мъжкия баскетболен отбор на "Балкан".

Той първи се отзова на спасителната акция, предприета снощи след категоричния отказ на кмета Георгиев да продължи да финансира отбора. На среща с треньорското ръководство градоначалникът заявил, че до края на сезона може да отпусне едва 25 000 лева. И че ако някой го търси за пари до месец май следващата година, ще го изгони от кабинета си. Само преди три месеца Георгиев бе обещал значително по-висока сума, но - тнпично за политик -  се отметна в най-неподходящия момент.

Тези средства обаче ще бъдат достатъчни само  за каротекиране на играчите и за нов екип. Днес ще продължи совалката за осигуряване на допълнителни средства. Едва тогава ще стане окончателно ясно дали тимът ще започне сезона.

За проблемите на вицешампиона е уведомена БФБ и лично президента й Михаил Михов. Съществува вероятност първия я мач на "зелените" да бъде отложен. Ако положението се закърпи, то е сигурно, че в отбора няма да играе нито един от тримата сърби. Има вероятност към отбора да бъде привлечен още един български баскетболист.