Баскетболистите на "Рилски спортист"  ще разполагат със своя зала, в която да играят домакинските си срещи. Настоящата "Арена Самоков" е изцяло общинска собственост.


Новото съоръжение  ще се намира в комплекс „СамЕЛИОН“, чиято символична първа копка бе направена днес от президента на Рилски спортист, изпълнителен директор на фирма „Самел- 90“ АД, основен спонсор на тима, и именик инж. Петър Георгиев.Комплексът трябва да е готов до 2023 година, а основната му цел е да се превърне в достъпно и привлекателно място за обитаване, спорт и възстановяване. Проектът на комплекс „СамЕЛИОН“ предвижда изграждането на модерен спортно- възстановителен център със многофункционална спортна зала, тренировъчни зали, СПА център, басейн и фитнес. Хотелски комплекс, който включва в себе си хотел категория 4 звезди, апарт хотел, ресторант, лоби бар, конферентен център, детски център и търговски обекти.


Предвижда се също и изграждането на медицински център с лаборатория за образна диагностика, функционална диагностика и рехабилитация, а в допълнение на всичко това ще бъде изградена и жилищна зона от затворен тип, която ще включва 7 двуетажни, 9 триетажни и 16 редови къщи, разположени изцяло в паркова среда