„Госпожа министершата“ от Бранислав Нушич ще представи пред  ботевградската публика Музикално драматичният театър „Константин Кисимов“ Велико Търново. Постановката ще бъде играна на 15 юли от 19:00 часа в голения салон на НЧ „Христо Ботев 1884“.


Комедийната пиеса, написана през 1929 година, е едно от известните произведения на Бранислав Нушич. Осмива деформирането на личността, достигнала министерското кресло. С виртуозна сатира разказва за жената на министър, която приема титулуването „Г-жа Министерша“ насериозно и с това се слага началото на серия смешни нейни ситуации, разкриващи демоничната й страст за власт.


Невероятно интригуваща пиеса, осмиваща стремленията към етажите на властта, които почти винаги са смешни и жалки. Основният проблем, който разглежда спектакълът, е за създаването на една псевдо класа на елита, която чрез неписани балкански закони може да достигне до върховете на държавата. 


Билети вече се продават на касата на читалището. Тяхната цена е 8 и 10 лева.


Постановката „Госпожа министершата“ ще се състои при спазване на въведените задължителни противоепидемични мерки за закрити пространства и дистанция (до 50% от максималния капацитет), както и задължителното използване на предпазни маски от гражданите.