Гражданка, живееща в Трудовец, сигнализира на редакционната поща на botevgrad.com, че жив организъм, наподобяващ червей, е изтекъл от чешмата в дома й. Тя е направила снимки, които ни предостави да публикуваме. В текст към тях жителката на Трудовец изразява своето възмущение от лошото качество на питейната вода. Ето какво ни пише тя: “С огромно възмущение, ярост и погнуса ви изпращам тези снимки на нещото, което се спусна от чешмата при намерението ми да направя сутрешния си тоалет(а най-гадното да си измия зъбите)!!!! Ако желаете дайте му гласност, ако не аз ще го изпратя за изследване.“.


Запознахме със случая ръководството на ВиК София – клон Ботевград. Оттам обещаха да извършат проверка. На въпроса дали се хлорира и пречиства питейната вода на Трудовец, бе даден категоричен положителен отговор. 


Междувременно в групата „Забелязано в община Ботевград бе публикуван клип, на който се вижда червеподобно животинче, като това на снимките, които получихме, в буркан с вода. Текстът към видеото гласи: "Село Боженица, община Ботевград - това е от питейната вода на селото, не мисля, че е редно това да тече от чешмите, моля да вземете нужните мерки! Кметският наместник на селото е предупреден и му е предадено “животинчето”!“. 


За идентичния случай в Боженица също информирахме ръководството на ВиК дружеството в Ботевград.