Днес ни напусна  големият  треньор Иван Колев. Човекът с безспорно най-голямата заслуга ботевградският баскетбол да е на толкова високо ниво в продължение на десетилетия. Той си отиде на 87-годишна възраст.


Роден е на 1 март 1933 година. Още след завършването на ВИФ и с връщането си в Ботевград, Иван Колев превръща баскетбола от игра за забавление на десетки ботевградчани в най-невероятното спортно зрелище за малкия град, чиято магия властва и до днес. През 1970 година  печели първия трофей с отбора на Балкан - Купата на НРБ през 1970 година. А четири години по-късно - през 1974, прекъсва хегемонията на столичните отбори и за първи път изнася шампионската титла извън София.


В продължение на няколко години Иван Колев бе и треньор на мъжкия национален отбор на България.  С него също стига до голям успех - бронзовите медали от Световната Купа в Колумбия.


Невероятния треньорски талант на Иван Колев доведе до израстването  на десетки  български баскетболисти от висока класа.  Бе уважаван в цял свят, поддържаше контакти със светила на европейския баскетбол.


Поклонението ще бъде в четвъртък, 13 август от 10.30 ч. в новата църква в Ботевград.


ПОКЛОН!