Рилски спортист подписа с 210- сантиметров американски център. Той заменя друг негов сънародник- центърът Шакил Гудуин. Новото име в състава e Трей Портър.


Американецът е роден на 24 юни 1996 година, висок е 210 см и тежи 105 кг. Портър завършва университета в Невада през 2019 година, където негов наставник е бившият треньор на Голдън Стейт Уориърс Ерик Мюселман, а след това започва да гради кариера като професионалист.
Първият отбор, който дава шанс на американеца за изяваq е състезаващият се в турската втора лига отбор на Дюшче. В него изиграва 13 срещи, в които записва средно по 14,7 точки, 10,8 борби и 1,9 чадъра средно на мач. Тези цифри са достатъчно показателни и Портър е трансфериран в друг турски отбор- Коняспор. Добрите изяви на американеца продължават и за 9 мача регистрира статистика от по 12,1 точки, 10 борби и 1,1 блокирани стрелби.


Кризата с Коронавируса обаче слага край на турското му приключение, а сезонът за центъра продължава в Унгария. Там Портър взима участие в едва два мача за отбора на Атомерому, след което се прибира в щатите заради задълбочаващата се пандемия от Ковид- 19.