Учебната година в ОУ „Христо Ботев” – Етрополе започна с отлична предварителна подготовка, съобразена с епидемиологичната обстановка. Учениците бяха строени, като за всяко дете е предвидено съответното отстояние от съседните деца. Родителите също нямаха достъп до ученическите редици.
Откриването на учебната година започна точно по общинския график – 9:30 часа.
Представителна ученическа група изпълни „китка” от песни, като поздрав към бъдещите първокласници.
Представители на Общинската администрация бяха Росина Герасимова и Елеонора Василева. Росина Герасимова прочете и връчи на директора поздравителен адрес от кмета Димитър Димитров.
С приветствените думи по повод първия учебен ден, директорът на училището Иван Иванов обяви и връчи наградите на победителите в Национално състезание по математика и български език с ученици от началния курс. То е организирано в края на учебната 2019-2020 година от Сдружението на българските начални учители:
- 2 златни медала за участие в 3 състезания и получени максималния брой 50 точки: Марин Ботев Ботев от ІІ клас и Ванета Маринова Стефанова от ІV клас;
- 1 сребърен медал за участие в две състезания и получени максимален брой 50 точки: Светослав Павлинов Славчев от ІІІ клас;
- 10 грамоти за участие в едно състезание и получени максимален брой 50 точки.
Първи в училището влязоха първокласниците.
Заради пандемията, не бяха допуснати родители и други външни лица.