Съгласно определения график, откриването на на новата 2019-2029 учебна година в ОУ „Христо Ботев” в Етрополе започна в 09:00 часа сутринта.
Официални гости на тържеството бяха инж. Стефан Борисов – заместник-кмет на Общината, Даринка Петкова – началник-отдел „Управление на общинската собственост, икономическо развитие и жилищна политика“, Боряна Керемидска – представител на „Елаците МЕД“ АД, бивши директори, учители и граждани.
Както навсякъде, и тук се започна с издигане на Националния флаг на фона на Химна на Република България.
Сборна група ученици се представиха с много добре подготвена програма. Има поздравления към и от бъдещите първокласници, от родителите, от ръководството на училището.
Инж. Стефан Борисов прочете поздравителен адрес от името на кмета Димитър Димитров, а Боряна Керемидска - от името на изпълнителния директор на „Елаците-Мед” АД инж. Драгомир Драганов. Обявени бяха получени по повод на първия учебен ден, поздравителни адреси от името на Милена Дамянова – председател на Комисията за наука и просвета в 44-то Народно събрание, Росица Иванова – началник на Регионалното управление на образованието – София Регион и от ПП „ГЕРБ” – Етрополе.
Като приветства учителите, учениците и помощния персонал с първия учебен ден, директорът на училището Иван Иванов пожела на всички ползотворна и отговорна учебна година, след което лисна менчето с вода и удари първия училищен звънец.
Първи влязоха в сградата бъдещите първокласници. Всички ученици бяха посрещнати на входната врата по стар народен обичай – хляб и сол.
На добър час, ботевци!