На 22-ри септември се навършват 112 години от обявяването на Независимостта на България. Община Ботевград ще отбележи годишнината с тържествена програма.


Официалната част ще се състои пред Паметника на загиналите в Балканските войни /1912 – 1913 г./ и Първата световна война /1915-1918 г./ на пл. „Незнаен воин“. Празничното шествие към площада ще тръгне в 10:20 часа от сградата на общинска администрация и ще премине по площад „Саранск“ и бул. „България“.


След края на церемонията с поднасяне на венци и цветя в 11:00 часа програмата продължава с концерт на Общински духов оркестър пред Исторически музей – Ботевград. 


В рамките на концерта, като израз на дълбока признателност и благодарност, директорът на Исторически музей – Ботевград – Рени Петрова, ще връчи  почетни свидетелства на дарителите на музея за периода 2019 – 2020 г.


В навечерието на празника – на 21-ви септември, в Историческия музей ще бъде открита и изложба на движимите културни ценности, придобити по време на археологическите проучвания, проведени през 2019г. в землището на с. Скравена, общ. Ботевград, която може да бъде разгледана в празничния ден.


Припомняме, че във връзка с празничното шествие и отбелязването на „Европейска седмица на мобилността“, участъкът на бул. „България“ от площад „Саранск“ до кръстовището с ул. „Стамен Панчев“, ще бъде затворен за моторни превозни средства от 10:30 ч. до 12:30 ч. 


* Записване на венци и цветя в сградата на общинска администрация от 09:45 ч. до 10:15 ч.