От 11 часа на 31 октомври - събота, в залата за съвременно изкуство на Исторически музей - Ботевград ще бъде открита една дълго планирана и отлагана изложба – "Графики с традиционни печатни техники", на художничката Савина Мантовска. 


С ботевградски корени от майчина страна, Савина Мантовска има сериозна биография в професионалния свят на изкуството. Възпитаник е на Средно художествено училище за приложни изкуства „Св. Лука“, София, където се обучава по специалността "Дизаин на детски играчки". Продължава образованието си в Националната художествена академия, факултет за изящни изкуства, където изучава "Графика". 


Автор е на илюстрациите към четири книги – за деца и възрастни. Две от тях са напълно завършени, а по другите две все още работи. Участва в редица международни конкурси за графика, а напоследък, въпреки многобройните си професионални ангажименти, Савина с готовност се включва в различни местни обществени инициативи. 


Преди 14 години първата самостоятелна изложба на обучаващата се по това време Савина е открита в ботевградската галерия към музея. 


Младата художничка отново представя своето творчество в Ботевград. Откриването на изложбата ще бъде проведено според предписанията и при спазване на всички противоепидемични мерки.


Заповядайте!