Община Ботевград, Исторически музей и Народно читалище „Христо Ботев 1884“ ще отбележат Деня на народните будители с няколко инициативи, съобразени с изискванията на въведените противоепидемични мерки. 


На 30.10.2020 г., в навечерието на празника, община Ботевград ще раздаде на гражданите тематични дипляни, съдържащи  основна информация за народните будители, чието дело почитаме на 1-ви ноември. 


На 31.10.2020 г. от 11:00 часа в Исторически музей – Ботевград ще бъде открита изложба „Графики с традиционни печатни техники“ на Савина Мантовска. Авторът има ботевградски корени и сериозна биография в професионалния свят на изкуството. 


На 03.11.2020 г. от 19:00 ч. в Народно читалище „Христо Ботев 1884“ ще бъде представена постановката „Църква за вълци“ на Петър Анастасов, режисьор - Николай Найденов. Билети се продават на касата на читалището. Цена: 5 лв. 


Изложбата и театралната постановка ще се проведат при спазване на въведените задължителни противоепидемични мерки за закрити пространства и дистанция (до 50% от максималния капацитет), както и задължителното използване на предпазни маски от гражданите.