Актьорът от Ботевград Симеон Владов - носител на награда „Икар“ от 2007 г. за най-добър дублаж , участва в проекта на продуцента Игор Марковски “Пеещи артисти“


Той изпълнява песента “Български тъпан“ по стихотворение на Георги Константинов, създадено в годината на предишните големи протести – 2013-та. Музиката и аранжиментът са на Красимир Гюлмезов от дует “Шик“, а режисьор на клипа е Васил Стефанов.


„Когато г-н Игор Марковски ме покани да участвам в неговия проект 'Пеещи артисти' буквално подскочих от радост, а когато разбрах, че ще пея песен по текст на Георги Константинов и музика на Красимир Гюлмезов, бях много щастлив – това са едни от най-големите български творци – в поезията и музиката!“, споделя пред новинарския сайт “Монитор“ актьорът, дал гласа си на любими персонажи от десетки телевизионни сериали и филми.


Проектът на Игор Марковски предвижда да бъдат направени 14 песни, които да бъдат изпълнени от познати и обичани български актьори, някои заедно с певци.


“Български тъпан“ е второто заглавие от проекта “Пеещи артисти“. Песента бе представена и в ефира на Българското национално радио: “Дълбоко емоционален текст със социален момент и много послания, мелодична и запомняща се музика, киноразказ с история, събития и герои характеризират и тази песен от проекта.“. 


В последните две години актьорът Симеон Владов се занимава активно с музика, освен с театър и дублаж. От юни 2018 г. Владов изпълнява ролята на Хари в Mamma Mia! (популярен мюзикъл с песните на ABBA) в Софийската опера.


Чуйте песента и вижте клипа към нея: https://www.youtube.com/watch?v=VhdbO5rQZNs