Една от старите църкви в община Ботевград носи името на „Свети Димитър“ и се намира в село Липница. Построена е през 1864 год. Църквата се нуждае от цялостен ремонт, за който са необходими значителни средства.   


В окаяно състояние бе покривната конструкция на камбанарията, но тя вече е изцяло подновена. Ремонтните дейности започнаха в понеделник. От днес камбанарията на църквата в Липница е с нов покрив. Ремонтът бе предприет след разрешението на архиерейския наместник отец Борис и на отец Иван, който извършва богослуженията в храма.


Инициативата за ремонтиране на покривната конструкция на камбанарията е на 51-годишният Динко Динков. Той е дарил и средствата за това начинание. В осъществяването му са взели участие негови приятели от Врачеш. Това съобщи кметският наместник на Липница и Елов дол Лиляна Георгиева.


„Чувствам се развълнувана от този доброволчески жест. Динко дойде при мен и изрази готовност да поеме ремонта. Благодаря му за добрината, както и на цялата бригада, сподели Лиляна Георгиева. – Нека момчетата да бъдат здрави и благословени“, пожела тя.  


“Желанието на хората от селото е църквата да бъде възстановена, но за това ще са необходими значителни средства. Ще търсим възможности за финансиране“,  добави Лиляна Георгиева.