Българската национална телевизия ще излъчи двата двубоя на българския национален отбор в Сараево. Мачовете с домакина Босна и Херцеговина и Гърция са част от ноемврийския прозорец на квалификациите за ЕвроБаскет 2022.

Момчетата, водени от Росен Барчовски, вече тренират в Сараево в специален „балон“, който замени обичайния формат на квалификациите на домакинства и гостуване. Заради пандемията с коронавируса Ковид-19, подготовката и мачовете ще се проведат при пълна изолация и противоепидемични мерки. По програма България трябваше да гостува на Босна на 26.11, и да приеме Гърция на 29.11, но вместо това ще има два мача в Сараево.

Вместо това „лъвовете“ ще излязат на 27 ноември, петък, от 22:00 часа, срещу Босна и Херцеговина. Домакините ще са без звездите си от НБА Юсуф Нуркич и Джанан Муса.

На 29 ноември в 19 ч. пък е двубоят срещу Гърция. „Елините“ също ще са без играчите си от отбори от Евролигата.

И двата двубоя ще бъдат излъчени пряко от БНТ3.

В момента България е на второ място в класирането в група Н с актив от победа и загуба. Същият баланс имат и босненците. На върха е Гърция, която е с две победи. ЛАтвия е на четвърто място с две поражения.