На 9 октомври СОУ „Христо Ясенов” в Етрополе беше домакин на  зоналния турнир за   момичета и момчета от Домовете за деца и юноши, лишени от родителски грижи по стрийтбол, футбол на малки вратички и тенис на маса. 
Инициативата беше на Държавната агенция на младежта и спорта, със съдействието на Общинска администрация Етрополе и Волейболен клуб “Етрополе”. 
След турнира се обърнахме за коментар към изпълнителния директор на Волейболен клуб „Етрополе” Васил Василев. Ето какво сподели той за читателите на сайта:
В турнира участваха 8 отбора от домовете в Разлив, Дупница, Благоевград, Първомай, Горна баня, Елин Пелин и Бобов дол.
По стрийтбол победител е отборът на Дупница, футболът на малки вратички беше спечелен от отбора на Разлив, а на тенис на маса-от отбора на Благоевград.
Купите и наградите на победителите бяха предоставени от ДАМС. Всички отбори получиха волейболни и баскетболни топки, тенис-маси за СОУ „Христо Ясенов”, основен партньор и домакин на инициативата. В тази връзка искам да изкажа специални благодарности на директора господин Христо Андреев, който предостави безвъзмездно базата на училището за провеждане на състезанията.
На турнира беше главният експерт от ДАМС за София област Емил Вълчев и началникът на РИО на МОТ София област Пламен Иванов,  
След приключване на зоналното първенство първенците ще участват на финалите, които ще се проведат в Разград.
Тази проява е част от Националната програма за развитие на физическото възпитание и спорта в Република България и се осъществява при взаимодействието на ДАМС, МТСП, МОН, общински администрации и спортни организации. Конкретните цели са  да се популяризира значението и ролята на спорта сред децата, настанени в Домовете, да се преодолява тяхната изолация, да им се подсигурява достъп до спортна база и квалифицирани спортни специалисти, да се използва спорта като превенция срещу нетолерантността, насилието, употребата на цигари, алкохол и наркотици.