Благотворителната инициатива на Общинска администрация – Ботевград за самотно живеещи и крайно нуждаещи се жители на Община Ботевград „Сподели Коледа“ за трета поредна година приключи успешно. 


Кампанията този път премина в партньорство с младежката онлайн медия „Гласът на Ботевград“, с чиято подкрепа кутии за дарения бяха поставени освен в сградата на общинска администрация и в магазините: „Фреш Маркет“, „Моят магазин“, мини маркет VGK, плод и зеленчук „Кожухарови“, месарски магазин „Кожухарови“, лавката на МБАЛ Ботевград, пицария „Релакс“, фънки бар „Плодчето“, учебен център „Даникар“ и козметичен център „ЕстетиКо“.


Екипи от общински служители, младежи от „Гласът на Ботевград“, както и кола на магазин „ТехноМаркет“ – Ботевград доставиха до адресите на 200 жители на общината пакети с хранителни продукти на 23.12.2020 г.


Пакетите са раздадени на лица в нужда от града и всички села на територията на общината и съдържат голям набор от базови храни, сладкиши за празничната трапеза и плодове. Част от продуктите са дарени от благодетели, пожелали анонимност, а останалите са от събраните 2 000 лева от кутиите за дарения. Традиционен партньор в Коледната кампания е магазин „Фреш Маркет“, който и тази година спомогна за реализирането на инициативата.


Община Ботевград изказва своята благодарност към всички хора, отделили от средствата си, за да помогнат, към своите партньори, както и към Автомагистрали „Хемус“, които зарадваха 70 семейства на деца – сираци и полусираци от общината с коледни пакети с лакомства. Това е поредното добро дело, на което се радват жителите на общината, които имат нужда от подкрепа. Припомняме, че през месец юни „АПС Трейдинг“ ООД дари ваучери за храна отново на деца сираци и полуcираци от общината.