До драя на сезона в Балкан няма да продължат да играят двама футболисти от досегашния отбор. Единият от тях е централният нападател Петко Петков. Голмайсторът е получил предложение от друг тим от трета дивизия, на което не е могъл да откаже.  По всяка вероятност става дума за лидера в Северозападната трета лига Левски Лом, който не скрива амбициите си от следващия сезон да играе при професионалистите във Втора лига.


Другият, който напуска също по взаимно съгласие, е Георги Кременлиев. Заради чести контузии синът на героя от САЩ 94 Емил Кременлиев  пропусна доста мачове през есенния полусезон. Освен това той е започнал работа, която не му позволява да води пълноценен тренировъчен процес с отбора и търси тим, в който може да играе и с по-малко тренировки. И може би вече е намерил такъв отбор.


Новият футболист на Балкан, с който се е договорило ръководството на ФК Балкан 1929, е Павел Петков. 30-годишният офанзивен халф досега бе в столичния Локомотив. В своята кариера Павел Петков е играл още за Банско, Ботев Враца, Царско село, Марек и Добруджа.