Днешното редовно заседание на ОбС Ботевград започна с награждаване. Председателят на местния парламент д-р Илин Черняшки връчи почетните грамоти на д-р Наташа Вълковска и на д-р Петър Чипев за принос в сферата на здравеопазването в община Ботевград. Отличията се присъждат с решение на ОбС от края на миналата година.


От името на съветниците Николина Цолова - зам.-председател на ОбС, прочете декларация, в която изразяват благодарност към всички лекари и медицински сестри на първия линия в битката с коронавируса.


Публикуваме пълния текст на декларацията:


ДЕКЛАРАЦИЯ от общинските съветници в Общински съвет – Ботевград


УВАЖАЕМИ Д-Р БАГЕЛЕЙСКИ,


/Вр.и.д. Управител на МБАЛ-Ботевград/


УВАЖАЕМА Д-Р ВЪЛКОВСКА,


/Завеждащ „Вътрешно отделение“ и „Ковид“ отделение/


УВАЖАЕМИ ЛЕКАРИ И СПЕЦИАЛИСТИ ОТ БОЛНИЧНАТА и ДОБОЛНИЧНАТА ПОМОЩ,


Ние, общинските съветници от Общински съвет-Ботевград, мандат 2019-2023,


ИЗРАЗЯВАМЕ СВОЯТА БЕЗРЕЗЕРВНА БЛАГОДАРНОСТ


към Вашата работа в Ковид отделението на МБАЛ-Ботевград, където изпълнявайки своя лекарски дълг, спомогнахте за спасяването на десетки човешки животи!


В ситуация на извънредна епидемична обстановка Вие рискувахте собственото си здраве и това на семействата си, и допринесохте с всеотдайна работа и грижа за пациентите в „Ковид“ отделението и доболничната помощ за овладяване разпространението на вирусната инфекция.


Петдесет и пет граждани на общината загубиха битката за живота си, но други 640 бяха излекувани, от които около 115 в „Ковид“ отделението в Ботевград. Всеки от Вас положи самоотвержен труд в отделението и заслужи благодарността на пациентите и обществото. В продължение на три месеца, на първа линия в борбата с COVID 19, Вие – д-р Вълковска, дарихте с внимание загубилите надежда и ги върнахте към нов живот. Вашите колеги споделиха професионалната Ви грижа за пациентите, а именно д-р Иван Багелейски,  д-р Радостина Бошняшка, д-р Петър Анастасов, д-р Дилян Томовски, д-р Ивета Николова и д-р Христина Тотева, и доказаха, че работата в екип дава резултати.


Изразяваме благодарност за неуморния труд и всеотдайност също към медицинските сестри на „Вътрешно отделение“ и „Хемодиализа“, към микробиолога Витка Атанасова и на всички медицински сестри в общинската болница, давали дежурства по график.


Изразяваме голяма благодарност към личните лекари и специалисти по здравни грижи в доболничната помощ, които първи поеха голямата отговорност в борбата срещу пандемията и в денонощна грижа за пациентите дадоха своя съществен принос за последващото им лечение.


Днес ние искаме да засвидетелстваме  уважение  и признателност към Вашия професионализъм и висок хуманен дълг, за които всяка награда не е достатъчна. Но вярваме, че най-голямата награда за Вас са спасените човешки животи, които подарихте на техните близки!


Бъдете здрави и успешни в нелекия път в опазване живота на гражданите!


БЛАГОДАРИМ ВИ ЗА ВАШИЯ ЗНАЧИМ ПРИНОС В ЗДАРВЕОПАЗВАНЕТО В ОБЩИНА БОТЕВГРАД!