Днес футболистите на Балкан изиграха четвъртата си контрола преди началото на пролетния полусезон. На терена с изкуствено покритие в Мездра те загубиха от играещия в Северозападната трета лига тим на Дреновец с 2-4 (1-1).


Балканци откриха резултата още в първата минута след самостоятелен рейд на Ангел Ангелов. В 26-та минута Дреновец изравни след контраатака.


През второто полувреме тимът от северозапада поведе с 2-1 в 49-та минута. Балкан изравни в 67-та чрез Павел Петков след точно изпълнена дузпа. Две минути след това Дреновец се възползва от груба грешка на защитата и вратаря на Балкан за 3-2. А след още две минути вкара и четвърто попадение за крайното 4-2 за ФК Дреновец.


Дебют за Балкан в този мач направи новият централен нападател Калоян Бонев.


Следващата седмица Балкан ще направи още три проверки. В сряда в Ботевград ще срещне втория отбор на Ботев Враца. В петък ще играе с юношите на Славия до 19 години, а ден по-късно - в събота, ще играе у дома с Локомотив Мездра.


Другата новина е, че отложеният мач от есенния полусезон с Надежда Доброславци от първенството на Югозападната трета лига ще се играе на 17 февруари.